Waarom Thanksgiving wordt gevierd op de vierde donderdag in november

- Nov 28, 2019-

Waarom Thanksgiving wordt gevierd op de vierde donderdag in november

Thanksgivingis bijna hier - en het is al een lange tijd komen voorfans van de vakantie. Dit jaar vallen de festiviteiten op de bijzonder late datum van 28 november, omdat het feest altijd wordt gevierd op de vierde donderdag van de elfde maand.

Dat is ook geen willekeurige datum: Het blijkt dat er veel meer is in de geschiedenis van de timing van de federale feestdag.

THANKSGIVING ETIQUETTE: 5 WEINIG BEKENDE DINER REGELS DIE JE WAARSCHIJNLIJK NIET VOLGEN

Zoals opgemerkt door deFarmer's Almanac, kolonisten van Massachusetts en Virginia gehouden feesten in de vroege jaren 1600 om dank te geven voor succesvolle oogstseizoenen. De beroemdste Dankzegging op verslag werd gehouden in Plymouth in 1621, tussen de Pelgrims en de mensen Wampanoag.

In 1789, president George Washington gedoopt 26 november een "Dag van Publick Thanksgivin" dat jaar om "erkennen de rol van de voorzienigheid" in de oprichting van de nieuwe Verenigde Staten en de federale grondwet. De Amerikaanse presidenten die volgden uitgegeven soortgelijke Thanksgiving proclamaties in de jaren die volgden, hoewel de maanden en data gevarieerd.

In 1863President Abraham Lincolnaangekondigd dat Thanksgiving jaarlijks zou worden gevierd op de laatste donderdag van november, en de verklaring gehouden geloof voor een tijd.

Na de Grote Depressie wiegde de natie in de 20e eeuw, sommige mensen waren bang dat 1939's Thanksgiving datum - die viel op de laatste dag van de november - zou schadelijk zijn voor de nationale economische herstel tijdens de feestdagen, per deNationaal Archief.

In 1789, President George Washington christened Nov. 26 a “Day of Publick Thanksgivin” that year to “recognize the role of providence” in establishing the new United States and federal Constitution.

In 1789, president George Washington gedoopt 26 november een "Dag van Publick Thanksgivin" dat jaar om "erkennen de rol van de voorzienigheid" in de oprichting van de nieuwe Verenigde Staten en de federale grondwet.iStock)

In reactie daarop gaf president Franklin D. Roosevelt een presidentiële proclamatie uit die Thanksgiving naar deTweedetot afgelopen donderdag in november om meer "shoppable" dagen voor Kerstmis te creëren.

VOLG ONS OP FACEBOOK VOOR MEER FOX LIFESTYLE NIEUWS

Hoewel goedbedoeld, deze uitspraak eigenlijk voortgebracht zijn eigen set van problemen, zoals 16 staten verwierp de datum te veranderen en 32 staten aanvaard - en twee Thanksgivings werden effectief gevierd in het hele land.

"Voor twee jaar, de vakantie werd gevierd op verschillende tijdstippen, afhankelijk van waar je woonde," Fox 10 gemeld.

Beteen 1939 and 1941, Thanksgiving was celebrated at different times across the country, depending where one lived.

Beteen 1939 en 1941, Thanksgiving werd gevierd op verschillende tijdstippen in het hele land, afhankelijk van waar men woonde.iStock)

In 1941, het Congres tussenbeide en stel een jaarlijkse vaste datum voor Thanksgiving. Het Huis keurde een resolutie goed die Dankzegging bevestigde op de laatste Donderdag in November zou worden gevierd, en de Senaat wijzigde de resolutie om de festiviteiten zoals wordt gehouden op de vierde Donderdag te specificeren, om voor jaren aan te passen wanneer November vijf Donderdagen heeft.

Alle betrokken partijen stemden ermee in, en Roosevelt ondertekende de resolutie, volgens het Nationaal Archief.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS APP TE KRIJGEN

Sindsdien is de vierde donderdag in de elfde maand is erkend als de officiële, federale Thanksgiving in de VS sindsdien - hopelijk aan de vreugde van koks en fijnproevers overal.

IFUN PARK wenst iedereen Happy Thanksgiving Day!!!