IFUN Chinees Nieuwjaarsvakantie

- Dec 26, 2019-

IFUN Chinees Nieuwjaarsvakantie

We kennen Nieuwjaar, maar in China hebben we ook Chinees Nieuwjaar.

Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als Lentefestival of Maannieuwjaar, is het grootste festival in China, met een 7-daagse vakantie. Als het meest kleurrijke jaarlijkse evenement duurt het traditionele CNY-feest langer, tot twee weken, en de climax komt rond het nieuwe maanjaar' s Eve.

“春节”的图片搜索结果

China wordt in deze periode gedomineerd door iconische rode lantaarns, luid vuurwerk, massale banketten en optochten, en het festival veroorzaakt zelfs uitbundige feesten over de hele wereld.

2020 : het jaar van de rat


In 2020 Chinees Nieuwjaar valt het festival op januari. 25. Het is het jaar van de rat volgens de Chinese dierenriem, die een cyclus van 12 jaar heeft waarbij elk jaar wordt vertegenwoordigd door een specifiek dier. Mensen geboren in de jaren van de rat, waaronder 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 en {{9} } beleeft hun geboortejaar Zodiac (Ben Ming Nian).


“春节”的图片搜索结果


Tijd voor familiereünie


Net als Kerstmis in westerse landen, is Chinees Nieuwjaar een tijd om thuis te zijn met familie, te kletsen, te drinken, te koken en samen te genieten van een stevige maaltijd.

“春节”的图片搜索结果

En in IFUN beginnen we onze vakantie is van 17 31 tot 31 januari.


image

Welkom in China, kom naar IFUN behalve deze periode.