Groeiende trend van VR-arcades

- May 06, 2019-

bron: www.thestar.com.my


360 VR game1

Shanghai: Chen Jiuxiao zet virtual reality- bril op en wordt onmiddellijk naar een met sneeuw bedekte skipiste gebracht, die ze slalomt zonder ooit Shanghai te verlaten.

"Ik voelde me gewichtloos skiën de berg af," Chen, 25, gutst na opnieuw opduiken in de materiële wereld.

"Het landschap om me heen was zo authentiek", voegt ze eraan toe.

Chen, een gastvrijheidswerker, zei dat ze zich waagde aan een van de galerijen van de VR in Shanghai vanwege mond-tot-mondreclame van haar technisch onderlegde vrienden.


Tel daarbij de winst op van headsets, apparatuur, games en andere producten, en het is geen wonder dat augmented-reality en virtual-reality industrieën enthousiast zijn over China.

"De Chinese groei in de komende vijf jaar zou AR / VR op de lange termijn kunnen domineren - en niet door een kleine marge", zei Digi-Capital, consultancybedrijf van Silicon Valley vorig jaar in een rapport.

"China heeft het potentieel om tegen 2022 wereldwijd meer dan US $ 1 (RM4.08) van elke US $ 5 (RM20.4) te besteden" in de industrie, voegde het toe.

Een belangrijke factor is de Chinese regering.

Tientallen miljoenen Chinezen zijn obsessieve spelers geworden van mobiele videogames, wat zorgen baarde dat China een generatie bijziende jongeren opvoedde die verslaafd waren aan vechtspellen.

De autoriteiten legden vorig jaar beperkingen op aan het aantal nieuwe game-releases en speeltijd voor jongeren, rammelden de industrie en schaven miljarden van de marktwaarde van grote spelers, waaronder gaminggigant Tencent.

Maar de regering doet er alles aan om China een wereldleider te laten worden in technologieën van de volgende generatie, waaronder kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen. VR is in die favoriete klasse terechtgekomen, profiterend van een hoop preferentiële beleidslijnen.

Chen Wei, manager van de Shanghai-arcade in Shanghai Machouse zei dat VR waarschijnlijk het lot van mobiele videogames in China zou vermijden.

Hij haalt de relatief hoge kosten van het arcade-spel aan - tot 70 yuan (RM40.8) of meer voor een spel van 15 minuten - en voor het opzetten van thuissystemen.

"Het is moeilijk voor minderjarigen om verslaafd te raken," zei hij.

De opkomende VR games-industrie lijdt echter aan een tekort aan games van hoge kwaliteit.

Op het VR + Amusementspark van Shanghai landt een nieuwe game slechts eenmaal in de drie maanden, aldus ambtenaren.

Bedrijven zoals Tencent blijven aarzelen om in de arcade-scene te duiken totdat de sector de kritische massa bereikt, legden analisten uit. Maar het bedrijf, samen met mede Chinese reuzen Alibaba en Baidu, investeert in virtueel online winkelen en VR-entertainment, die allemaal kunnen doordringen in gamen.

Reeds in een aantal steden in China hebben ze zich volgens Chinese rapporten uitgeroepen tot broedplaatsen die VR integreren in onderzoek, productie, onderwijs en andere gebieden.

Seekers VR, gevestigd in de oostelijke stad Wenzhou, bezit een franchiseketen met 200 arcades

in meer dan 70 steden in China, werkt samen met de Wenzhou-regering om een college op te zetten dat zich richt op het opleiden van studenten over VR en het gebruiken van de technologie in lessen.

"Er is geen dominante concurrent in de VR-industrie omdat deze zo onvolwassen is en we zullen meer en meer kansen bieden," zei Belle Chen, CEO van Seekers VR.

De verwachte grootschalige toepassing in China van ultrasnelle 5G-netwerken zal naar verwachting de VR-ontwikkeling verder stimuleren en de groei op gebieden zoals onderwijs en opleiding bevorderen, aldus Chen Wei.

Hij zei: "Er is geen betere manier om vaardigheden te leren, en tegen lagere kosten dan VR. Hoewel VR gebruikers nog steeds informeert over wat het is, kan het op een dag exploderen. "- AFP