Arcade ontwikkelingsgeschiedenis

- Oct 09, 2018-

In 1971 werd 's werelds eerste arcade geboren in een computerlokaal in de Verenigde Staten. English (ARCADE), een speelhal, is een bedrijfsspecifieke spelconsole geplaatst in openbare uitgaansgelegenheden, afkomstig van Amerikaanse bars. De game die op de arcade draait, wordt een arcadespel genoemd.


Van 1978 tot 1987, het tijdperk van de arcade-gouden eeuw, werd de monopoliesituatie eind jaren tachtig door de Nintendo-generatie FC doorbroken. De FC, die in de vorm van een console verscheen, beëindigde het arcade-tijdperk in slechts vier jaar.


Het beginpunt van de Gouden Eeuw was Taitung, en het was hun verkoop van Space Invaders die de gouden eeuw opende. Het succes van "Space Invaders" heeft ertoe geleid dat veel fabrikanten een huisje hebben gemaakt. De meer bekende zijn de "Little Bees" van Nanmeng Palace. Deze verticale versie van het vijandelijke spel worden ook gezamenlijk "Little Bee" -games genoemd. Natuurlijk heeft Nanmeng Palace ook zijn eigen geweldige werk, Pac-Man.

Toen namen Nintendo, Konami, Midway en andere fabrikanten ook deel aan het arcadeplatform en creëerden een aantal uitstekende arcade-spellen, zoals "Donkey Kong", "Frogger", "Pole" (pole position), Bubble Bobble, enz. De officiële Met de productie van deze spellen kunnen arcades bars, danszalen en andere uitgaansgelegenheden verlaten en bestaan ze niet meer als accessoires.

De arcade ging het 32-bits tijdperk in en de 3D-technologie verscheen. Technos Japan bracht 's werelds eerste game voor horizontale actie-opruiming "Double Dragon" uit en Atari bracht het eerste fighting-arcadespel "Pit-Fighter" uit.


Na het einde van de jaren tachtig waren Japanse gamemakers de belangrijkste leveranciers van arcade games. Tegelijkertijd zijn arcades verspreid over steden in China.

In het begin van de jaren negentig steeg het vechtspel en met 'Street Fighter 2' kon de arcade opnieuw herstellen. Daarnaast verschenen "True Strike", "Hungry Wolf Legend" en 3D "VR Warrior", "Killer Instinct" en "Tekken" na elkaar.