Air Hockey-tafel

- Oct 09, 2018-

Airhockey vereist een airhockeytafel, twee spelers die vlotten vasthouden en ijshockey.


Een typische airhockeytafel bestaat uit een groot glad oppervlak, omringd door spoorlijnen om te voorkomen dat de hockey en het vlot van de tafel verdwijnen, in de railservice die de gleuf aan de uiteinden van de tafel bedient. Aan beide uiteinden van de rug en onder de doeltabel, is er meestal een hockeyretour. Bovendien heeft het horloge meestal een soort mechanisch gegenereerd luchtkussen op het diafragmaoppervlak door het diafragma voor gereduceerd gebruik, wrijving en verbeterde afspeelsnelheid. Sommige tabellen die mechanisch de voorkeur genieten in vloeiende werkbladen, meestal plastic, zijn kosteneffectief in productie- en onderhoudskosten. Houd er rekening mee dat deze tafels technisch gezien geen airhockey-tafel zijn, omdat er geen lucht in het spel is, maar ze worden over het algemeen nog steeds beschouwd als het gevolg van in principe vergelijkbare spellen. Er zijn ook batterijen en ventilatoren die door cams worden gebruikt om hun eigen luchtkussens te maken, maar ze zijn gemakkelijk te breken en worden meestal alleen als speelgoed verkocht.


Een glimp (soms een keeper, spits of peddel genoemd) is verbonden door een eenvoudige handgreep met een plat oppervlak, meestal liggend op het oppervlak van het horloge. De meest voorkomende hibiscus, bekend als de "hoge bovenkant", is vergelijkbaar met de plastic sombrero's klein, maar de andere hibiscus, "platte TOPS", gebruikt kortere punten.


Air hockey is een ultradun schijfje gemaakt van Lexan polycarbonaathars. Vormen kunnen driehoeken, zeshoeken, octogonen of zelfs een vierkant zijn.


Er zijn ook tafels met vier spelers, maar ze spelen geen competitieve sancties.